Potraga za nastradalima iz ruskog zrakoplova u tri smjene

potraga
U potrazi trenutno sudjeluje oko 3.500 ljudi raspoređenih u 200 različitih ekipa, a u samu operaciju uključena su Ministarstva za izvanredne situacije, obranu, zdravlje kao i savezna agencija za zrakoplovni tranasport.

- Ukupno 39 čamaca i 32 zrakoplova pretražuju oblast, kao i bespilotne letjelice - navelo je ministarstvo u priopćenju.

Rusko Ministarstvo obrane priopćilo je da se cijele noći radilo bez predaha.

- U operaciji sudjeluju posebni brodovi za antisabotažu, ratni brodovi, spasilački helikopteri i sedam ronilačkih ekipa, podvodni tragač, čamac za hidrografsku pretragu sa naprednim sonarom za otkrivanje ostataka zrakoplova, minolovac, a koriste se i snažne svjetlosne instalacije za pretragu - navelo je Ministarstvo obrane.

Identifikacija žrtava zrakoplovne nesreće u kojoj su poginule 92 osobe bit će obavljena u Moskvi, najavljuju nadležni.

Ruski ministar prometa Maksim Sokolov, koji je i šef vladine komisije za istraživanje nesreće, kazao je da vlada čini sve što može kako bi se pronašla tijela svih žrtava nesreće.

Agencija Tass navodi da su pronađeni dijelovi tijela nekih žrtava, a prema riječima Sokolova, u takvom su stanju da je identifikacija moguća.

Rusko Ministarstvo obrane ranije je priopćilo da nema znakova preživjelih na mjestu udesa vojnog zrakoplova koji se srušio u nedjelju ubrzo poslije polijetanja kod Sočija na putu za Siriju sa 92 putnika i članova posade.

U letjelici su se, između ostalih, nalazili i članovi vojnog hora i plesnog ansambla koji su poslati u Siriju da zabavljaju ruske vojnike tijekom novogodišnjih blgdana, kao i devet novinara.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letjelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Zrakoplov je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo poslije poletanja iz Sočija.