Policijska stanica u Parizu zatvorena zbog najezde buha: ’Ovo je nepodnošljivo’

"Radni uvjeti u policijskoj stanici postali su nepodnošljivi", poručili su iz sindikata policije te su pozvali na detaljnu dezinsekciju svih prostorija. Policijska stanica evakuirana je u nedjelju nakon što su policajci i zaposlenici danima s posla odlazili izujedani.

"Policijska stanica zatvorena je do daljnjega", piše u obavijesti koja se nalazi na ulaznim vratima policijske stanice u 19. okrugu. Na Twitteru su napisali da je postaja pretrpjela najezdu buha te da su radni uvjeti nepodnošljivi danima.

Unatoč pokušajima da se najezda buha riješi u tri navrata dezinsekcijom, problem koji se pojavio prije tri tjedna eskalirao je u četvrtak. Policajci su višestruko izgrizeni, a neki od njih nenamjerno su buhe prenijeli u svoje domove.

"Štetočine su im napravile pustoš od stanova i izgrizle obitelji", kazao je sindikalist Emmanuel Cravello. "Nekoliko je kolega zatražilo liječničku pomoć, a problem je u tome što su nekima izgrižena i djeca. Takvo se stanje ne može nastaviti", dodao je Cravello.

Sindikat zahtijeva detalju dezinsekciju svih prostorija, proces koji traje 48 sati, piše The Guardian.

dnevnik.hr