Policija rasvjetljava spektakularnu krađu nakita

pariz
... Pariza te opljačkala zlataru iz koje su pobjegla s nakitom vrijednim više od četiri milijuna eura, priopćila je francuska policija. Oni su sjekirama razbili izlog luksuzne trgovine koja se nalazi u sklopu hotela te odnijeli vrijedan plijen.

Izgubili torbu

Prema informacijama, povrijeđenih nije bilo, a trojica počinitelja su uhićena. Za preostalom dvojicom, koja su iz hotela pobjegla na mopedima, pokrenuta je velika potjera. Policija za sada ne otkriva identitete uhićenih, ali u istragu slučaja uključena je posebna postrojba za borbu protiv organiziranog kriminala.

- Dio plijena pronađen je pri privođenju trojice od pet mogućih pljačkaša jer je jedan od pljačkaša u bijegu izgubio torbu s nakitom i satovima - rekao je izvor iz policije, ne navodeći vrijednost vraćenog nakita.

Izvor iz hotela navodi da su se pojedini gosti sakrili u podrum, dok su pljačkaši, obučeni u sportska odijela i sa skijaškim maskama, sjekirama razbijali staklene kutije u kojima je izložen nakit, a koji su potom ubacivali u torbe.

Pokrenuta istraga

- Dok je pljačka bila u tijeku, mnogi gosti, koji su pili piće u baru, uplašili su se da bi ono što se dešava mogao biti teroristički napad, ali je sve postalo jasnije kada je policija uhitila neke od pljačkaša na licu mjesta - rekao je izvor.

Zapovjednik gradske policije na Twitteru je zahvalio policajcima na brzoj reakciji koja je dovela do uhićenja trojice pljačkaša, a francuske vlasti pokrenule su istragu o incidentu.

U prošlosti su ovakve spektakularne pljačke u Francuskoj u više navrata izvodili pripadnici zloglasne bande „Pink Panther", čiji su pripadnici dijelom s područja bivše Jugoslavije, no nema potvrde pripisuje li se i ova pljačka njima.

Pet prodavnica

Luksuzni hotel „Ritz" s pet zvjezdica smješten je u 1. distriktu u Parizu na desnoj obali rijeke Sene, odmah pored zgrade ministarstva pravde. Hotel u svom sastavu ima šoping galeriju kod zadnjeg ulaza, gdje se nalazi pet trgovina i 95 vitrina s nakitom, satovima i luksuznom garderobom.