Policija diljem Njemačke napravila veliku akciju

njemačka policija
Njemačka policija u utorak ujutro diljem Njemačke provodi pretrese uperene protiv stranaca čečenskog porijekla zbog sumnje u logističko podupiranje tzv. Islamske države i planiranje odlazaka u Siriju u svrhu borbe u redovima ove terorističke organizacije.

‘Akcija se provodi u ukupno pet saveznih pokrajina, a glavni osumnjičeni je jedan 28-godišnji ruski državljanin čečenske nacionalne pripadnosti, za kojeg se sumnja da se spremao otputovati u Siriju kako bi se priključio pripadnicima tzv. Islamske države. U sklopu istrage pojavila se sumnja u još deset muškaraca i tri žene, redom čečenske nacionalnosti, u to da su sakupljali novac za IS', stoji u priopćenju Pokrajinskog ureda za borbu protiv kriminala savezne pokrajine Thüringen, koja predvodi današnju akciju.

Kod osumnjičenih se redom radi o osobama koje su u Njemačkoj zatražile politički azil te uglavnom žive u smještajima za azilante.

Mediji javljaju kako je tijekom racije jedna osoba uhićena, a iz jednog stana u Thüringenu iznesena je i veća količina ‘svijetlog praha', ali nije jasno radi li se o eksplozivu.

Njemačke vlasti još uvijek obrađuju slučaj jednog 22-ogodišnjeg Sirijca koji se nakon uhićenja 10. listopada objesio u istražnom zatvoru. Njega se sumnjičilo da je pripremao samoubilački napad eksplozivom na jednu od berlinskih zračnih luka.

Hina