Pojeo trojicu prijatelja, a psi i mačke bili su mu redovit obrok

Rusija, kanibal, svijet

Ruska policija uhitila je muškarca za kojeg tvrde da je 'kanibal' nakon što su prethodno našli djelomično pojedena tijela tri žrtve ubojstva, piše BBC.

Ostaci troje ljudi nađeni su u Arkhangelsku na sjeveru Rusije, zajedno s ostacima raskomadanih pasa, mačaka i ptica koje je navodno jeo redovito...

Muškarac (51) čije ime nije objavljeno, navodno je nožem ubio trojicu prijatelja koji su prethodno zaspali. Pretpostavlja se da ih je prije toga napio, u namjeri da ih pojede, prenosi 24sata.hr.

Ruski istražitelji priopćili su da je muškarac raskomadao tijela prije nego što ih je počeo jesti, a ostatke je bacio u lokalnu rijeku.

Ubojstva su se dogodila između ožujka 2016. i ožujka 2017. godine.

Na liječničkom pregledu konstatirano je da je uhićeni muškarac u dobrom psihičkom stanju.

Kako prenose svjetski mediji, optuženi je poslije ubojstva živio u stanu jedne od svojih žrtava, a roditeljima jednog od pokojnika je navodno rekao da im je sin pronašao posao u drugom gradu.

Istu priču je uvjerljivo prepričao u policajcima koji su tražili nestalog - navode u priopćenju.

Druge dvije žrtve nisu imale obitelj, što mu je olakšalo posao prikrivanja zločina.

Prema riječima nadležnih, istražiteljima je trebalo dosta vremena da identificiraju žrtve.

- S obzirom na to da su nađeni samo dijelovi tijela, čime se praktično isključuje mogućnost identifikacije, uspjeli su ih identificirati samo kombinirajući različite složene analiza - poručuju ruski istražitelji.