FOTO/VIDEO  Pogledajte najjeziviju poruku Islamske države

zatočenik novinar
U video snimku u trajanju od šest minuta i 53 sekunde, koji je na internet postavio ekstremistički pokret Al Furkan, povezan sa IS, Cantlie, koji se u zatočeništvu nalazi gotovo dvije godine, kaže da je Islamska država "zagrižena za borbu".

Odjeven u narančasti kombinezon, Cantlie (43), upozorava da "to znači da će svako tko se nada finoj i suptilnoj kirurškoj intervenciji, bez prljanja ruku, biti užasno iznenađen, kada ona bude izvedena".

Novinar i fotoreporter, koji je radio za više listova uključujući i "Sunday Times", dodao je da video snimci odsijecanja glava koje je objavila IS u svakom slučaju pokazuju pobjedu te militantne skupine.

"Ako ta pogubljenja izazovu javnu pobunu ili promjenu politike, to je velika pobjeda. A ako samo podstaknu naše vlade da bacaju još više bombi i troše još više milijuna dolara, čineći naše zemlje sve slabijima, to je, također, pobjeda", kaže Cantlie na snimku.

Kako ocjenjuje "Guardian", ovo bi moglo da znači da bi borci IS-a iz inozemstva mogli da se vrate u svoje zemlje i u njima napadaju, a upravo to je najveći strah mnogih država iz koje su ratnici otišli u džihad.