Podgorica: 22 uhićena zbog krijumčarenja imigranata

krijumčarenja imigranata, crna gora, ilegalni imigranti, Crna Gora zemlja, Podgorica, prosvjedi, Crnogorska policija , milo đukanović
...dodajući da je akcija nakon višemjesečnih priprema izvedena u suradnji policije i tužiteljstva.

Po njegovim riječima, u Crnoj Gori je samo za posljednjih mjesec dana preko 3.200 osoba zatražilo azil, što je dvostruko više nego prošle godine. Konjević je rekao da se s povećanim brojem tražitelja azila suočavaju sve zemlje regije, uključujući i Crnu Goru, dodajući da se radi o osobama s područja Sirije i drugih područja u kojima vladaju loše političke, gospodarske i sigurnosne prilike.

Pojačani dolazak ilegalnih imigranata i tražitelja azila otvara i određenu vrstu političkih i financijskih problema s obzirom na standarde postupanja na koje se i Crna Gora obvezala kada je riječ o zaštiti prava svih koji su zatražili azil i osiguravanju hrane i smještaja, istaknuo je Konjević najavivši da će Crna Gora tijekom prosinca otvoriti prihvatilište za strance i centar za azilante. Kako navodi crnogorski ministar unutarnjih poslova, ilegalni imigranti koji pristižu u Crnu Goru ostaju u toj zemlji neko vrijeme dok se procedura ne završi, nakon čega obično nastavljaju poznatim rutama preko Srbije i drugih susjednih zemalja prema zapadu.

Hina