Piloti se posvađali u kokpitu pa dobili zabranu letenja

pad zrakoplova, pad zrakoplova, kopilot , drama, avion, Beograd, zanimanja, bolesti

Kopilota je razbjesnio zahtjev zapovjednika da upiše informacije o letu poput broja putnika, težinu pri polijetnja i potrošnju goriva, piše Times od India.

Indijska nacionalna kompanija Air India uskratila je dozvolu upravljanja zrakoplovom dvojici svojih pilota koji su se posvađali u cockpitu prije polijetanja zrakoplova, izvijestili su indijski mediji u ponedjeljak.

Prema pisanju Hindustan Timesa, kopilot je napao zapovjednika dok su se pripremali za polijetanje zrakoplova iz Jaipura u New Delhi u nedjelju navečer.Kopilota je razbjesnio zahtjev zapovjednika da upiše informacije o letu poput broja putnika, težinu pri polijetnja i potrošnju goriva, piše Times od India.

Kopilot se uvrijedio i navodno udario zapovjednika, izvijestio je list i dodao da je zapovjednik ipak odlučio izvesti taj let u interesu kompanije.

Air India je demantirala fizičko nasilje i istaknula da se radilo o verbalnoj razmjeni, te da su povukli obojicu pilota s rasporeda do kraja istrage, rekao je glasnogovornik kompanije agenciji Press Trust of India.

Nakon nesreće zrakoplova A320 njemačke kompanije Germanwings u francuskim Alpama prošlog mjeseca u kojoj je poginulo 150 ljudi, nekoliko zrakoplovnih kompanija je odredilo obvezu stalne nazočnosti dvojice pilota u cockpitu.

Hina