Pijani vojnik u redu za hranu ubio trudnu djevojku

venecuela
... a tamošnji mediji incident su opisali kao gužvu zbog nestašice svinjetine.

Aleksandru Colopoy ustrijelio je narednik David Rebolledo, poručio je državni odvjetnik putem Twittera u nedjelju navečer. Nisu date dodatne pojedinosti, no brojni kritičari vlade predsjednika Nikolasa Madura poručili su da događaj predstavlja jasan primjer urušavanja te zemlje s najvećim dokazanim naftnim zalihama na svijetu.

Lokalni mediji izvijestili su da je suprug usmrćene posvjedočio da je grupa pijanih vojnika stala u red za svinjetinu u siromašnom području Karakasa. Potom su nekolicini okupljenih građana naredili da se maknu jer je nestajalo tog mesa za tradicionalni božićni objed, što je skupina odbila.

"Nacionalna garda je poludjela i počela pucati", kazao je suprug unesrećene Bernabe. "Pala je na tlo", rekao je, dodajući da mu je supruga bila u petom mjesecu trudnoće.

U pucnjavi je pogođen i brat mu Alehandro, no on se oporavlja.

Neredi zbog hrane i veliki redovi ispred supermarketa u toj članici OPEC-a postali su učestali, zemlja je suočena s brutalnom recesijom, a milijuni stanovnika imaju plaće koje u prosjeku iznose samo nekoliko američkih dolara mjesečno.