Papa: Pokušaj preobraćenja pravoslavaca je veliki grijeh

02.10.2016

Katolici ne smiju pokušavati preobratiti pravoslavce, brak je najljepša Božja kreacija, a oni koji padnu u iskušenje preljuba moraju odmah zatražiti pomoć, neke su od stvari koje je papa Franjo u subotu izrekao tijekom susreta s gruzijskom katoličkom zajednicom u Tbilisiju.

Foto: Arhiva

"Postoji velik grijeh protiv ekumenizma, a to je nasilno vrbovanje", rekao je papa Franjo tijekom posjete Gruziji.

"Ne smijete nikada pokušavati preobratiti pravoslavce. Oni su naša braća i sestre, učenici Isusa Krista", upozorio je papa nekoliko sati nakon što se vodstvo gruzijske pravoslavne crkve nije pojavilo na misi koju je vodio.

"Ekumenizam znači biti prijatelj, hodati zajedno, moliti se jedni za druge, te milosrdno djelovati kad je to moguće. Ne smijemo nikada osuđivati ili izbjegavati razgovor s bratom ili sestrom zbog toga što su pravoslavci", dodao je papa.

"Kad se vrag uključi i pred muškarca stavi ženu koja je ljepša od njegove supruge, ili pred ženu stavi muškarca koji se čini bolji od njezinog supruga, odmah potražite pomoć", rekao je papa u svojoj snažnoj poruci protiv razvoda braka.

"Moramo učiniti sve kako bi spasili brak", nastavio je papa Franjo, te je istaknuo "tri magična izraza" koji mogu riješiti bračne svađe - ispričavam se, hvala ti i oprosti. Parovi se smiju svađati, no nikad ne smiju ići na počinak bez da se pomire, zaključio je papa.

Hina

Tagovi: Papa Franjo
loading...