Papa Franjo pozvao mlade da podignu svoj glas

Papa Franjo, seksualno zlostavljanje djece, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, pontifikat, Papa Franjo mladima, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Papa Franjo, operacija, Papa Franjo, Papa Franjo mladima, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, korupcijski skandal, Papa Franjo, Božić

Papa Franjo pozvao je mlade da ne dozvole da budu ušutkani te da se založe za ono u što vjeruju, samo dan nakon što je više od milijun ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama prosvjedovalo tražeći veću kontrolu naoružanja, javlja Reuters.

- Dragi mladi ljudi, imate pravo podići glas - rekao je papa Franjo tijekom današnjeg obraćanja vjernicima na Trgu Sv. Petra u Rimu, na Svjetski dan mladih.

Papa nije spominjao prosvjede koji su održani, niti je spominjao Sjedinjene Američke Države, ali su mnogi razumjeli njegovu poruku.

- Vaša je obveza da ne šutite. Ako vi budete šutjeli, ako mi stariji i lideri, često korumpirani, budemo šutjeli, ako cijeli svijet ostane u tišini i izgubi svoju radost, pitam vas - hoće li imati tko plakati za nama? - rekao je poglavar Rimokatoličke crkve.

Papa je dodao da su mnogi padali u iskušenje da ušutkaju mlade ljude, a pronalazili su različite načine.

-Traže se načini da se anesteziraju mladi, da ne pitaju ništa. Traže se načini da ih se zavede, da budu na margini, da njihovi snovi budu prazni - rekao je papa Franjo.

večernji.ba