Papa Franjo na Mujin zahtjev blagoslovio nogometaše BiH

Papa Franjo I., u svom prvom Angelusu, rim, Svjetski dan mira, o sakramentu krštenja, Papa Franjo, Papina kateheza, Kršćanin, Sveti Otac, Ćiril i Metod, evanđelje, Papa Franjo, Papa Franjo, PAPA BENEDIKT XVI, misa, Papa, Papa Franjo, Sveti Otac, Papina kateheza, Papa Franjo, Božić, poruka, Marijan Knezović, Papa Franjo, Sarajevo, pomoć, koralji , Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Fra Dado Milas hercegovački franjevac, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Papa, Papa Franjo I., molitva, BH Fanaticosi, Papa, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo o životu i vjeri, religija, Poruke i poslanice, Papina kateheza, Sveti Otac, Sveti Otac, Papa, papa vjernici, Papa, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, poruka pape Franje, Sveti Otac, Papa Franjo, evanđelje, knjiga, Papa Franjo, Božje je ime Milosrđe, Sveti Otac, Papa Franjo I., grijeh, vjera, korizmena poruka, Papa Franjo mladima, Papa Franjo I., religija, Sveti Otac, religija, Papa Franjo I., Papa, pepelni
Zahvaljujući jednom Muji iz Švedske papa Franjo dodatno je učvrstio simpatije koje uživa u Bosni i Hercegovini nakon što je nogometnoj reprezentaciji te zemlje poželio uspjeh u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Europsko nogometnog prvenstvo, prenio je u nedjelju portal »Dnevnog avaza«.

Dogodilo se to tako što je Mujo Halilović podrijetlom iz mjesta Kotorsko kod Doboja koji od 1993. godine živi u Švedskoj nedavno imao priliku susresti se sa Svetim ocem.

U Vatikanu je bio sa švedskim izaslanstvom koje se bavi problemima nacionalnih manjina. Mujo je priliku za kratki razgovor s Papom iskoristio kako bi se dotaknuo nogometa jer je znao kako je Sveti otac zaljubljenik u taj sport.

Kazao je pri tom papi Franji kako je rođen u BiH te kako je, iako živi u Švedskoj, vatreni navijač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije.

Pomenuo je kako njene igrače sada čekaju odlučujući susreti s Irskom u doigravanju kvalifikacija za europsko prvenstvo u nogometu koje se naredne godine igra u Francuskoj.

»Rekao sam Papi da on može pomoći našim dečkima u borbi za plasman. Sa sobom sam ponio šal 'BH fanaticosa' kojega sam dao Papi a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom«, kazao je Halilović.

On i šal sada su već u Švedskoj no čini se kako Halilović neće osobno unijeti blagoslovljeni šal na stadione jer je najavio kako će ga proslijediti dvojici svojih prijatelja, također navijača »BH fanaticosa«.

Hina