Pao pripadnik zloglasne bande: Imao putovnicu izdanu u BiH

dileri, uhićenja, droga, uhićenja, Pink Pantheri, banda, borko ilinčić, akcija, narkodileri, suzbijanje kriminala, Policijski dužnosnici, policijski službenik, psiho test, sistematski pregled, BIH
linčića se tražilo zbog pljačke više milijuna eura 2007. u Dubaiju. Taj je 35-godišnjak jedan od pljačkaša koji su tada u trgovačkom centru u Dubaiju ukrali više desetaka komada skupocjenog nakita u vrijednosti od ti milijuna dolara. Ujedinjeni Arapski Emirati su ga zbog te pljačke osudili na doživotni zatvor, a za njim je bila raspisana međunarodna tjeralica. Ilinčić je uhićen u madridskom predgrađu Alcala de Henares. Policija je kod njega pronašla putovnicu izdanu u BiH.
Pripadnike bande "Pink Pantheri" traži 20 zemalja, a njihov se broj kreće oko 200 i većina ih je iz država bivše Jugoslavije. Neki od njih su bivši vojnici. Procjenjuje se da su od 1999. opljačkali dragulje u vrijednosti od 330 milijuna eura.

Interpol je ustrojio posebnu jedinicu "Projekt Pink Pantheri" za lov na pripadnike bande.
Ime su dobili po dijamantu skrivenom u kremi za lice, kao u legendarnom filmu Petera Sellersa, koji su prethodno opljačkali u londonskoj draguljarnici Graff.

Hina