Otkriven identitet uhićenog vozača; kamion s truplima prošao je i kroz Hrvatsku?

muškarac, vozač kamiona, Uhićen

Vozač kamiona s 39 ljudskih trupala, koji je uhićen zbog ubojstva, identificiran je kao Mo Robinson, 25-godišnjak iz Laurelvalea, seoceta u Sjevernoj Irskoj s oko tisuću stanovnika. Na njegovom Facebook profilu objavljene su brojne fotografije kamiona, a među posljednjima je i crveno vozilo pronađeno u noći na srijedu u industrijskoj zoni istočno od Londona. Britanska policija premjestila je kamion na drugu lokaciju.

Kamion iz Bugarske pronađen u Graysu u Essexu, oko 35 kilometara istočno od Londona, ušao je u Britaniju 19. listopada u Holyheadu, luci na zapadnoj obali zemlje. Podrijetlo žrtava nije poznato ni jesu li ilegalni migranti, o čemu se navelike govori.

Daily Mail objavio je mapu rute kamiona na putu iz Bugarske u Veliku Britaniju, a vidljivo je da je vozilo prošlo kroz Srbiju i potom Hrvatsku.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da je "užasnut'' tragičnim događajem.

Ministar unutarnjih poslova Priti Patel rekao je da je "šokiran i tužan" te da se provodi istraga o tome kako se "tako strašan događaj mogao dogoditi".

Identifikacija žrtava je u tijeku. Riječ je o 38 odraslih i jednom adolescentu.

https://www.facebook.com/LADbible/videos/2712521868767025/

U kolovozu 2015., 71 migrant podrijetlom iz Sirije, Iraka i Afganistana pronađen je mrtav u kamionu hladnjači u Austriji. Vlasti su razotkrile mrežu krijumčara ljudima koju je vodio Afganistanac u dobi od tridesetak godina. Žrtve su htjele otići u Njemačku, a ukrcane su u Mađarskoj nedaleko od granice sa Srbijom.

Nagurani u samo 14 metara četvornih, ugušili su se u manje od tri sata. Kamion je pronađen sutradan napušten na rubu austrijske autoceste u blizini Parndorfa, na mađarskoj granici. Mađarsko pravosuđe osudilo je na doživotni zatvor četvoricu glavnih krijumčara iz te mreže, piše tportal.hr.