Osramotio zemlju: Izetbegović usred Srbije uzeo riječ Čoviću pa napao Vučića i Srbe

06.12.2017

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović relativizirao je danas stav koji su novinarima iznijeli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović...

... da će vanjska politika Sarajeva u vezi s otvorenim unutarnjim pitanjima Srbije, biti prilagođavana stavovima Beograda.

Naime, iako je na pres konferenciji u ime Predsjedništva BiH govorio Čović, Izetbegović je na samom kraju konferencije "upao" u riječ Ćoviću, rekavši da "mora nešto pojasniti", vezano za to "da će BiH vodeći svoju međunarodnu politiku čekati na stav Beograda".

Premda mu je Čović pokušao reći da čeka na riječ, to se jednostavno nije moglo učiniti.

"Međunorodnu politiku BIH voditi će ova tri čovjeka (članovi Predsjedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gdje smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se vanjska politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da to iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsjedništva", rekao je Izetbegović.

Nakon toga, reagirao je predsjednik Vučić i uz osmijeh rekao:

"E, ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio tijekom službenih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica", rekao je Vučić.

Na početku pres konferencije, naime, Čović je rekao:

"Naš stav, stav tri člana Predsjedništva, kada je riječ o unutarnjim pitanjima Srbije, je da ćemo ta otvorena pitanja u vođenju vanjske politike prilagođavati stajalištima Beograda".

Alo.rs


loading...