Opsežna protuteroristička operacija u Belgiji, 12 osoba privedeno

ratni zločin, Bugojno, bivši svećenik, ubojstvo, na zagrebačkoj Trešnjevci, žena, silovanje, silovanja, Nizozemska, nizozemska policija, teroristi, teroristički napad, teroristi

Belgijska policija provela je protekle noći diljem zemlje opsežnu protuterorističku operaciju s nekoliko desetaka pretresa u kojima je privedeno 12 osoba, priopćilo je u subotu belgijsko savezno tužiteljstvo.

Više osoba za koje se sumnja da su dio skupine koja priprema napad praćeno je već nekoliko dana. "Elementi prikupljeni u istrazi zahtijevali su hitnu intervenciju", navodi tužiteljstvo.

Istražni sudac bi u sljedećih nekoliko sati trebao odlučiti o eventualnom zatvarnju privedenih osoba.

Izvršeno je 40-ak pretresa u stanovima i kućama te u 152 garaže. Do sada nije pronađeno ni oružje ni eksploziv. Tužiteljstvo nije otkrilo ni identitet privedenih osoba.
Najveći dio pretresa obavljen je u bruxelleskim općinama, a nekoliko njih i u sjevernoj regiji Flandriji te u južnoj Valoniji.

Istodobno od petka navečer više ministara i dužnosnika belgijske vlade stavljeno je pod iznimno visoki stupanj zaštite, ali to navodno nema veze s ovom opsežnom policijskom operacijom.

Hina