Opći kaos u Iraku: Poginuli 32 civila i 71 borac al Kaide

Al kaida, irak, sukobi, irak, Al kaida, Sirija, Anbar, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, optužen za priključenje IIS, Krešnik B, Nijemac, provincija Anbar, irak, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, Boko Haram, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, Al-Qa’ida, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, prisilno raseljavanje ljudi, Sirija, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, masakr, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, ISIL-ovi teroristi
Borci Islamske države u Iraku i na Levantu (ISIL, povezan s al Kaidom) od četvrtka kontroliraju više sektora u Ramadiju (100 km zapadno od Bagdada) i u Faludži, 60 km zapadno od Bagdada, koje su ekstremistički borci proglasili "islamskom državom". Državna televizija je objavila da su posebne snage za borbu s terorizmom "ubile dvojicu snajperista i zapalile četiri vozila s teroristima" u Ramadiju.

Još deset "terorista" je ubijeno u gradu, dodala je televizija, među kojima i vojno zapovjedništvo u Al Anbaru.

U Faludži je pukovnik policije rekao da je četvrtina grada još pod nadzorom ISIL-a a da sigurnosne snage i plemena kontroliraju ostatak grada i okolicu.

Sukobi su izbili u ponedjeljak u Ramadiju, nakon zatvaranja logora protuvladinih prosvjednika koji je vlada nazvala "uporištem al Kaide". Nasilje se zatim proširilo na obližnji grad Faludžu. Pokrajina Al Anbar je već više od godinu dana središte pobune protiv premijera Malikija kojeg optužuju da je prigrabio vlast i da marginalizira sunite.

Hina