FOTO/VIDEO  Okršaj Svetog Oca i 'kauboja' Donalda Trumpa

Donald Trump, Sveti Otac, Papa Franjo
Nije baš čest slučaj da se papa, poglavar katoličke crkve, upliće u američke predsjedničke izbore, no upravo to se dogodilo. Naime, papa Franjo je poručio kako Trump očito "nije kršćanin" zbog njegovih komentara da želi izgraditi zid prema Meksiku. "Osoba koja razmišlja samo o podizanju zidova, gdje god to bilo, umjesto da gradi mostove, nije kršćanin", poručio je papa Franjo.
Upitan za komentar od strane novinara koji su ga pitali poručuje li time američkim katolicima da ne glasaju za Trumpa, papa je rekao da se neće uplitati u američke izbore.

No, ovim komentarom se svakako upleo, svega dan nakon što je aktualni američki predsjednik Barack Obama poručio kako smatra da je američki narod dovoljno razborit da ne glasa za Trumpa. Stječe se dojam da baš nikome u poziciji establišmenta, pa i izvan SAD-a, ne odgovara Trump koji je postao najizvjesniji kandidat Republikanske stranke za predsjednika (a to se naročito ne sviđa establišmentu te iste Republikanske stranke).

Da se papa upliće u unutarnju američku politiku je zaista bez presedana, a njegov komentar dolazi pred ključne predizbore.

No, Trump mu je odmah uzvratio poručivši papi da će se, ako ISIL ikada dođe u Rim - što im je najveći cilj, "moliti da je Donald Trump predsjednik SAD-a".