Oko dvije tisuće Hrvata okupilo se na Hercegovačkoj večeri u Gerlingenu kod Stuttgarta

Oko dvije tisuće ljudi okupilo se na 19. Hercegovačkoj večeri u Gerlingenu kod Stuttgarta među kojima su i brojni visoki uzvanici iz svijeta politike, sporta, crkve večeras u Stuttgartu.

U Stuttgartu su potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, predsjednik HDZ-a Dragan Čović, ali i i trener svih trenera legendarni Miroslav Ćiro Blažević, piše Fenix magazin.

Među gostima na Hercegovačkoj večeri su i svećenici Crkve u Hrvata predvođeni provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joškom Kodžomanom i voditeljem HKM Stuttgart fra Zvonkom Tolićem.

U glazbenom dijelu ovogodišnje Hercegovačke večeri nastupa Jura Stublić i grupa Film, Sinovi Hercegovine s Marijom, guslar Stojan Čarapina te članovi Kulturno-umjetničkog društva Krešimir pod vodstvom koreografkinje Ivanke Kamenšek.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je pozdravni govor u kojem je kazao: "Poštovane Hrvatice i Hrvati, dragi prijatelji, posobno vas pozdravljam i zahvaljujem na pozivu. Veseli me da mogu podijeliti nekoliko riječi i uživati u ovoj prelijepoj večeri. Kao što je kazano, danas se Hrvati u BiH bore za svoju opstojnost, svoju jednakopravnost. Naše zajedništvo i zajedništvo svih Hrvata, kako u Hrvatskoj tako i u BiH, kao i Hrvata diljem svijeta može osigurati našu jednakopravnost u BiH. Naš drugi slogan je razvoj, opstanak i opstojnost. Ako ima mladosti, obrazovanja i radnih mjesta onda možemo razmišljati o našoj budućnosti. I na kraju vrlo jasna poruka uz slogane da želimo izabrati svoje legitimne predstavnike u BiH, a s obzirom da je to vrlo teško zbog zakona i odnosa koje imamo u BiH. Vrlo jasna poruka, za svoj dom, za svoj narod, za svoju domovinu. Jer to je ono što mi danas pokušavamo u BiH kao najmalobrojniji narod napraviti. Očekujemo da svi vi koji ste dali svoj doprinos da se registrirate i pratite ono što se u domovini BiH događa. Da budemo zajedno u jednoj velikoj mreži Hrvata diljem svijeta. Danas nas je mnogo više u svijetu nego što nas je u BiH. Jedino što je ostalo jest praviti jednu veliku obitelj. Duboko sam uvjeren da to možemo samo zajedno napraviti. Pozivam vas da budemo zajedno! Živjeli"

Fenix Magazin.


Burza.ba, jedini potpuno besplatni oglasnik u BiH! Predaj oglas besplatno

Tagovi: Stuttgart
22.09.2018 u 22:40