Oko 267.000 izbjeglica iz Sirije ima pravo na dovođenje članova obitelji u Njemačku

Njemačka, BDP, ekonomska situacija, gospodarske aktivnosti , Njemačka, bundestag, parlamentarni izbori, izbjeglice, izbjeglice iz Sirije, Njemačka, eu, BREXIT, Njemačka, Njemačka, gastabajter, Njemačka, istospolni brak, CDU/CSU, Njemačka, informatički napad,  hakerski napad, Njemačka vlada , Njemačka, financije, berlin, Bundeswehr , špijun, špijuniranje, Njemačka, Ivan Lovrić, homoseksualnost, homoseksualci, Njemački ministar zdrastva
Oko 267.000 izbjeglica iz Sirije ima pravo na dovođenje članova obitelji u Njemačku, a procjenjuje se da će u sklopu ove mjere otprilike isti broj članova užih obitelji stići u Njemačku, javlja dnevnik Bild u srijedu.

'Od oko 430 tisuća Sirijaca koji su tijekom 2015. i 2016. u Njemačkoj zatražili azil njih 267 tisuća ima pravo u Njemačku dovesti članove uže obitelji. Kod ostalih se radi o osobama koje nemaju puni izbjeglički status nego samo privremeni pa stoga nemaju pravo na dovođenje članova obitelji', javlja Bild pozivajući se na interne podatke savezne vlade.

Savezni ured za migrante i izbjeglice (BAMF) polazi od toga da će kroz ovo pravo još otprilike isti broj Sirijaca stići u Njemačku.

Koalicijska vlada je prošli tjedan donijela odluku po kojoj i oni koji ne polažu pravo na dovođenje članova obitelji u Njemačku u iznimnim slučajevima mogu ostvariti to pravo.

Kako nadalje javlja Bild, u Njemačku je ukupno 2015. i 2016. stiglo 1 170 000 izbjeglica.


Hina