FOTO  Obilježen Dan volontera HKŽ Sv.Nikola Tavelić u Nizozemskoj

HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj, župa Nikola Tavelić, volonteri, fra Juro Tokalić, mr. sci. Vesela Mrđen Korać, veleposlanica
...prakaraturi, pastoralno vijeće, čitači, pjevači, mladež iz kantine, ministranti, oni koji su pomagali svećenicima u blagoslovu obitelji... oni koji čiste crkvu, oni koji su pomogli u organizaciji proslave patrona naše župe, oni koji su organizirali paketiće za sv. Nikolu za djecu, oni koji su obilazili stare i nemoćne... dakle svi volonteri. Volonteri su pripravlili ‘iće', a župni ured se pobrinuo za piće

Domaćin ovog druženja župnik HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj fra Juro Tokalić na početku druženja uputio je riječi dobrodošlice svim nazočnim te je još jednom definirao ko su volonteri i volonterke kazavši da su to ,osobe koje dobrovoljno ulažu svoje osobno vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, a pritom ne traže novčanu nagradu ili drugu imovinsku korist.

Jedino što je bitno jest da odlučite izdvojiti određenu količinu svoja vremena i odaberete način na koji ćete ga pokloniti nekome tko treba vašu pomoć.

''Svi vi koji ste se ovde okupili svi ste vi na neki način volonteri naše župe i zato ovo je vaša večer i treba da se zabavite uz pjesmu iće i piće'';riječi su fra Jure Tokalića.

Nakon upućenih riječi zahvale fra Juro Tokalić je svim volonterima župe uručio posvećene krunice iz portugalskog mjesta Fatima poznatom po Gospinu ukazanju.

Uz veliki broj župljana i volontera župe Sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj ovom skupu su nazočili i predstavnici iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj , veleposlanica mr. sci.Vesela Mrđen Korać te ostali mnogobrojni gosti .

 

 

HERCEGOVINA.info