Obama o ISIS-u: Uništit ćemo tu prijetnju narodima svijeta

EU i Ukrajina, međunarodne sankcije, Objava Bijele kuće, Barack Obama, Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije, Rusija, sankcija protiv Rusije, Banka Rusija, Rusija, Pitanje Krima, ukrajina, Barack Obama, Rusija, Sjedinjene Države, ekonomske sankcije, na ukrajinski teritorij, krši međunarodni zakon, ukrajina, Barack Obama, ISIS , Barac Obama, Sirija, Erdogan, Tayyip Erdogan, Recep Tayyip Erdogan, Turska

"Sjedinjene Države večeras stoje rame uz rame sa svojim bliskim prijateljima i saveznicima u tuzi i odlučnosti", kazao je Barack Obama u izjavi. 

Također je izjavio da će SAD raditi s Ujedinjenim Kraljevstvom i širokom koalicijom država iz regije i cijelog svijeta kako bi počinitelje tog nečuvenog zločina priveli pravdi te kako bi "uništili tu prijetnju narodima naših zemalja, regije i svijeta".

Militanti Islamske države objavili su u subotu video snimku koja prikazuje pogubljenje britanskog humanitarca Davida Hainesa.

Britanski premijer David Cameron to je pogubljenje nazvao činom čistog zla i obećao da će Hainesove ubojice privesti pravdi bez obzira koliko to dugo trajalo.
David Haines (44) iz Pertha u Škotskoj otet je u ožujku 2013. dok je radio za francusku agenciju ACTED. Otac je četverogodišnjeg djeteta u braku s hrvatskom državljankom iz Siska gdje ima prebivalište i tvrtku koju je pokrenuo sa suprugom.

Islamska država (IS) u proteklih je mjesec dana objavila i snimke egzekucije dvojice američkih novinara, Jamesa Foleya i Stevena Sotloffa, a prijeti novim ubojstvom nastave li zapadne zemlje zračne udare na pripadnike IS u Siriji i Iraku.

izvor: Hina