Novi slučaj tajanstvenog nestanka cijele obitelji

francuska policija
Francuski je sud u ponedjeljak priopćio da su dvojica sudaca zadužena za istragu o nestanku obitelji Troadec, oca, majke i njihovo dvoje djece, 21-godišnjeg sina i 18-godišnje kćeri. U nalozima za istragu govori se o "umorstvu", "otmicama" i o "nezakonitom zadržavanju", dodaje sud.

"Nalazi policajaca i forenzičara omogućili su da otkrijemo brojne tragove krvi koji su dijelom bili obrisani". "Hladnjak je bio pun hrane", navodi se u priopćenju suda.

Sud je još u nedjelju izvijestio da "pronađeni (u kući) tragovi krvi pripadaju članovima te obitelji". "Zasad ne možemo točno utvrditi tijek događaja", dodao je.

"Bio je simpatičan, ali tih", rekao je o ocu obitelji, Pascalu Troadecu rođenom 1966., kolega s posla koji je htio ostati anoniman. "Nije puno govorio o svom privatnom životu i o svojoj obitelji. Bio je normalan, nisam primjećivao ništa neobično", rekao je za AFP.

Njegova supruga Brigitte Troadec, 1967. godište, radila je u poreznoj upravi i trebala se u ponedjeljak vratiti na posao.

Njihov sin, rođen 1996. bio je student informatike a kći Charlotte, rođena 1998. isto studentica. Izvršen je pretres njihovih stanova, ali nisu dali većih rezultata.

Po riječima dobro obaviještenog izvora i susjeda, otac je "prije patio od depresije". Sin je pak "imao psihičkih smetnja".

Slučaj je osvanuo na naslovnicama više glasila a neki ga uspoređuju s jednim drugim slučajem nestanka obitelji, nekoliko kilometara dalje, koji se dogodio 2011. i o kojemu su mediji opširno izvještavali.

Dana 21. travnja 2011. policija je pronašla trupla Agnes Dupont de Ligonnes i njezino četvero djece. I ta je obitelj bila sasvim obična. Trupla majke i djece pronađena su ispod terase njihove kuće u Nantesu, a očevo nije pronađeno ni do danas.

Hina