Novi skandal u aferama već izrešetanoj bolnici: Liječnici krivom pacijentu operirali mozak

liječnici, medicina, operacija mozga, skandal, zabuna, greška
Državna bolnica Kenyatta smještena u Nairobiju, ponovo se našla u središtu prvorazrednog skandala jer je uprava te zdravstvene ustanove priznala u četvrtak da je pogrešnom pacijentu operirala mozak.

Da su krivog čovjeka otvorili tamo gdje nije trebalo, liječnički je tim shvatio nekoliko sati od početka zahvata, koji je srećom po pacijenta prošao dobro u smisli da se bez poteškoća oporavlja.

Nesretnik je u bolnicu stigao s oteklinom na glavi koju je trebalo tretirati isključivo pomoću lijekova, međutim na operacijskom je stolu završio zahvaljujući pobrkanim identifikacijskim oznakama, potvrdila je ravnateljica bolnice Lily Koros, koja je u obraćanju medijima navela i to da je već regirala i suspendirala niz ljudi dok joj na stol ne stigne potpuno očitovanje.

Hoće li Koros proći neokrznuto također je veliko pitanje jer, kako smo naveli na početku teksta, spomenuta bolnica upada iz jedne grozne situacije u drugu.

Tako se u veljači jedna žena bez puno problema ušetala u rodilište i sa sobom ponijela bebu, a u siječnju je ustanova bila suočena i s teškim optužbama pacijentica da su ih liječnici seksualno zlostavljali.