Njemačka policija uputila dramatično upozorenje građanima Berlina

njemacka policija
Međutim, i nakon sinoćnjeg napada, situacija je i dalje potpuno nejasna.

Policija je prvo priopćila kako je uhitila 23-godišnjeg Pakistanca dva kilometra dalje od mjesta zločina, a onda potvrdila kako je uhitila pogrešnog čovjeka.

Naime, kako je rekao glavni tužitelj Peter Frank, kada je policija obradila uhićenog Pakistanca, koji je konstantno ponavljao da je nevin, na njemu nije našla nikakve tragove sudara, krvi ili baruta, što znači da ovaj 23-godišnji migrant nije bio u kamionu.

"Imamo razloga da vjerujemo kako je uhićena pogrešna osoba", priopćeno je iz berlinske policije.

S druge strane, policija je priopćila kako u kamionu nije pronađen pištolj kojim je ubijen Poljak, koji je bio vlasnik kamiona, te da to upućuje da je oružje još uvijek kod napadača, koji je u bjekstvu.

"Apeliramo na građane da ne prate nikakve sumnjive osobe, te ako naiđu na nekog tko im je sumnjiv da o tome odah obavijeste policiju. Imamo razloga da vjerujemo da su na slobodi osoba ili osobe koje su naoružane i opasne. U ovom trenutku ne znamo da li je napadač bio sam ili je imao pomoćnike", navodi se u priopćenju berlinske policije.

Međutim, zaista je nevjerojatno kako je njemačka policija mogla napraviti tako veliku grešku, pa uhiti pogrešnu osobu, dok je pravi ubojica uspio pobjeći.