Nikola i fatalna Barbara osumnjičeni za likvidacije i krijumčarenje kokaina

uhićenja španjolska

... pretres 20 stanova i privatnih poduzeća.

Brat Luke Bojovića, Nikola i Lukina supruga Barbara, kako piše beogradski Blic , uhićeni su danas u Španjolskoj. U akciji uprave kriminalističke policije Srbije i policije Španjolske u nastavku rasvjetljavanja kaznenih djela, za koja se sumnjiči kriminalna grupa Luke Bojovića, jučer je u Španjolskoj na više lokacija izvršen pretres 20 stanova i privatnih poduzeća.

Blic doznaje da je uhićeno 15 osoba povezanih s ovom kriminalnom grupom, koji su državljani Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Uhićeni se sumnjiče da su u okviru grupe odgovorni za likvidacije, krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španjolskoj i zemljama EU i pranje novca.

Milorad Veljović, ravnatelj policije Srbije, potvrdio je ova uhićenja.

Luka Bojović je označen kao vođa Zemunskog klana, kriminalne grupe na čije je čelo stao u ožujku 2003. godine, nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije 'Sablja', u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Bojović je iz Srbije pobjegao u lipnju 2010. godine nakon uhićenja Sretka Kalinića i Miloša Simovića nakon njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.