Nije izdržalo: Osušilo se drvo prijateljstva koje su posadili Macron i Trump

Nije izdržalo: Osušilo se drvo prijateljstva koje su posadili Macron i Trump
Hrast što su ga posadili američki predsjednik Donald Trump i njegov američki kolega Emmanuel Macron u vrtu Bijele kuće kao simbol prijateljstva osušio se, izvijestili su francuski mediji.

Fotografija Donalda Trumpa i Emmanuela Macrona s lopatama u ruci pored sadnice i svježe iskopane zemlje, dok ih sa strane promatraju njihove supruge, obišla je svijet.

Sadnica hrasta za tu je prigodu bila dovezena iz šume na sjeveru Francuske gdje je poginulo više od 2000 američkih marinaca tijekom Drugog svjetskog rata.

Međutim, to mlado drvo, simbol francusko-američkog prijateljstva, gotovo je odmah nestalo kako bi bilo stavljeno u karantenu.

"Riječ je o obveznoj mjeri za svaki živi organizam uvezen u Sjedinjene Države", objasnio je tadašnji veleposlanik Francuske u SAD-u Gérard Araud i dodao "Drvo će ponovno biti posađeno".

Istina je, međutim, da drvo do danas nije posađeno, objavio je diplomatski izvor.

Macron i Trump ponovno su se sreli u prigodi obilježavanje 75. godišnjice iskrcavanja u Normandiji gdje nisu razgovarali o brojnim temama u kojima se razilaza, od stajališta prema Iranu do svjetske trgovine što je pokvarilo njihove odnose u godinu dana.

Drvo se u međuvremenu osušilo u karanteni, piše belgijski Le Soir.

vijesti.hr