Netanyahu: Iran želi atomsku bombu

izrael, iran, Netanyahu, međunarodne sankcije, Ženeva, Netanyahu, iran, izrael, Izraelski premijer, pregovori u Ženevi, Benjamin Netanyahu, iran, izrael
"Nemojte se zavaravati: Iran želi atomsku bombu, to je režim koji podupire terorizam", rekao je u rimskoj sinagogi kamo je došao u prigodi blagdana Hanuke, u pratnji više izraelskih ministara i talijanskog kolege Enrica Lette.

"Nećemo dopustiti da Iran posjeduje atomsku silu koju će iskoristiti protiv nas i na prijetnju ćemo odgovoriti kada to bude nužno", rekao je, a prenijela je talijanska agencija Ansa.

"Neću šutjeti ako Izraelu zaprijeti opasnost. Kao što svi znaju, kao izraelski premijer svakodnevno upozoravam na opasnost od iranskog nuklearnog programa", dodao je Netanyahu. "Neću šutjeti ako izraelski interesi budu u opasnosti", opetovao je.

Sjedinjene Države, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Njemačka koje ulaze u skupinu 5+1 potpisale su prošle nedjelje na pregovorima u Ženevi dogovor o iranskom nuklearnom programu.

Izraelski premijer je doputovao u nedjelju oko podneva u Rim, a u ponedjeljak će ga u Vatikanu primiti papa Franjo, s kojim će razgovarati o njegovu eventualnom pohodu Svetoj Zemlji 2014.

Nakon toga će s Lettom imati bilateralni sastanak na kojemu bi trebali potpisati desetak ugovora o suradnji.

Hina