Nestala kći kineskog diplomata u Srbiji pronađena mrtva

nestala, samoubojstvo, studentica

Studentica Zhu Xinyue (21), koja je 29. lipnja nestala u Bajinoj Bašti u Srbiji, pronađena je mrtva u utorak poslije podne u mjestu Krtice u Nacionalnom parku “Tara”.

Kako se doznaje, otac nesretne djevojke, inače ugledni povjesničar i visoko pozicionirani kineski diplomat, kćer je pronašao uz pomoć satelita, a potom je snimke lokacije proslijedio lokalnoj službi spašavanja, objavio je portal srpskainfo.com.

Kada su došli na teren, spasioci i vatrogasci su Zhu pronašli obješenu. Tijelo joj je bilo u potpunosti osušeno i bez ikakvih tragova nasilja, što ukazuje da je počinila samoubojstvo. S obzirom na to da je lokacija bila izuzetno nepristupačna, na strmini 30 metara ispod puta, izvlačenje tijela nesretne djevojke trajalo je oko 16 sati.

Još nisu poznati razlozi zbog kojih je mlada Kineskinja, koja je studirala u Španjolskoj, podigla ruku na sebe, ali se zna da se godinama borila s depresijom.

Da se nešto čudno događa s djevojkom, roditelji su primijetili u posljednjim porukama i razgovorima kada im je rekla da više ne želi živjeti.

Zhu Xinyue je nestala 29. lipnja ove godine, kada je posljednji put signal njenog telefona lociran na području Bajine Bašte, gdje je došla sama i prespavala jednu noć u hotelu.