FOTO/VIDEO  Nemiri u pariškom predgrađu se ne stišavaju

francuska neredi
Nastavljaju se nemiri na prostoru pariškog predgrađa Argenteuil - prosvjedi protiv policije prerasli su u nasilje. Podsjetimo, situacija je eskalirala nakon uhićenja 22-godišnjeg muškarca te tvrdnji kako su ga pripadnici policije nakon toga silovali pendrekom.

Nakon tih informacija buknuli su nemiri na prostoru predgrađa, a tijekom jučerašnjeg noći više osoba je uhićeno, nekoliko automobila je zapaljeno, a jedan reporter je ozlijeđen.

Nemiri sada traju već nekoliko noći u nizu i podsjećaju na nemire iz studenog 2005. Na internetskim mrežama, putem kojih se prosvjednici organiziraju, ova akcija već se sada ponovno naziva "Francuska Intifada" - kako su se nazivali nemiri 2005. koji su buknuli nakon što je policija ubila dva mlađa imigranta.

U ovom slučaju žrtva je ponovno imigrant, a brutalan policijski čin izazvao je eksploziju gnjeva među imigrantskom populacijom. Situacija je dodatno eskalirala kada je u petak francuski odvjetnik rekao kako je policijski pendrek završio "slučajno" u mladićevom rektumu.