‘Ne dirajte ploču HOS-a, platit ću i spomenik žrtvama komunizma i Domovinskog rata’

za dom spremni, jasenovac, za dom spremni, IX. bojna HOS-a "Vitez Rafael Boban" , dragovoljka HOS-a, jasenovac, Charles Billich, hos, ploča, spomen ploča, skidanje ploča, HSP AS H, ploča, hos
‘Ja, Charles Billich, iz Sydneya, Australija, poručujem hrvatskoj javnosti da stojim u potpori borbe protiv skidanja HOS-ove ploče te se ovim putem obraćam hrvatskim braniteljima Domovinskog rata da ću osobno platiti za spomenik i ploču žrtvama komunizma i Domovinskog rata, po mom nacrtu, samo mi nađite mjesto gdje će se spomenik i ploča moći podići', poručio je hrvatski umjetnik.

Podsjetimo, predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak kako se traži zakonski put za njezinu zamjenu i rješenje u kojemu njezin sadržaj ne bi ugrožavao ničije osjećaje.

‘Tražimo najbolji zakonski put za zamjenu ploče tj. kontekst Jasenovca staviti u korelaciju s onim što piše na ploči, uz puno poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja, 11 pripadnika HOS-a koji su tamo ostavili najviše što imaju - svoje živote. Međutim, kontekst ustaškog režima u Jasenovcu i i taj slogan ne idu skupa i to je ono za što ćemo naći rješenje', rekao je Plenković nakon sastanka užeg vodstva HDZ-a i dijela članova Vlade u središnjici HDZ-a u Zagrebu.