Napad u Zvorniku neće odgoditi skori pohod pape Franje

Papa Franjo, pozvao na prekid svih ratova, poglavar Katoličke Crkve, Papa Franjo, Bliski istok, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, misa, Vatikan, katolička crkva, Papa, ISIL, Papa Franjo, agresija, Vojna intervencija, poruka, sveta stolica, Vatikan, Jorge Bergoglio, Papa Franjo, crkveni zakoni, Papa Franjo, Vatikan, blagdan Male Gospe, evanđelje, Papa, treći svjetski rat, Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, papa vjernici, Konzervativni kardinali, Vatikan, Biskupska sinoda, homoseksualnost, Vatikan, Papa Franjo, Konzervativni kardinali, sveta stolica, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Sveti Otac, Papa Franjo, Istanbul, Turska, Papa Franjo, Papa Franjo, Sveti Otac, Vatikan, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, EU i Rusija, SAD i Rusija, proruski separatisti, Papa, ukrajina, Papa Franjo, Papa, Papa Franjo, ukrajina, Ivan Šarić, Papa Franjo, Papa, Papa Franjo, Papa, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Papa, Papa, Papa Fran
Glavni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević ocijenio je za mostarski "Dnevni list" od srijede da prekjučerašnji teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku neće odgoditi skori pohod pape Franje u Sarajevo.

 

"Žao nam je zbog ovog što se dogodilo. Naše je učiniti sve u smislu organizacije. Ne vidim poveznicu između ovog događaja i Papina pohoda", rekao je Tomašević kako ga citira list. Izrazio je nadu da se u slučaju napada u Zvorniku radi o izoliranom slučaju te najavio da će Crkva neometano nastaviti raditi sve kako bi pohod bio onakav kakav je i zamišljen.

"To je prigoda za izgradnju mira, zauzimanje svih segmenata društva i Crkve i svih nas, naravno svakoga na svojoj razini, na izgradnji društvo u kojem će svaki čovjek biti siguran, poštovan i da idemo putem mira koji je utemeljen na pravdi", naglasio je Tomašević, zaključivši kako se putem mira koji će biti na pravednim temeljima, uz poštivanje jednakopravnosti, može izgrađivati društvo.

Šef vatikanske sigurnosne službe Domenico Gianni je, govoreći o skoroj posjeti pape Franje Sarajevu, nedavno ocijenio nakon susreta s predstavnicima Katoličke Crkve i vlasti u BiH da postoje određene prijetnje Islamske države, ne precizirajući na što se točno misli.

Iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) Biskupske konferencije BiH su nakon tog sastanka u papinskoj nuncijaturi u Sarajevu šefa vatikanskog izaslanstva zaduženog za sigurnost, predstavnika Katoličke Crkve u BiH, te sigurnosnih službi istaknuli da ne postoji prijetnja papa Franji ili Svetoj Stolici.

"Domenico Gianni rekao je da ne postoji nikakva prijetnja papi Franji ili Svetoj Stolici, osim određenih saznanja o prijetnji iz ISIL-a", naveli su iz KTA.