Na ulicama Nordrhein-Westfalena tijekom proslave Nove godine će biti 5700 policajaca

Njemačka, Keln, imigranti, napastovanje, pokušaj silovanja, silovanja, Keln, Njemačka, Šef policije Koelna, pokušaj silovanja, silovanja, Njemačka policija, silvestrovo, Keln, Nordrhein-Westfalen, Ministar unutarnjih poslova njemačke , Njemačka
Ministar unutarnjih poslova njemačke savezne pokrajine Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul (CDU), savjetuje stanovnicama ove pokrajine da tijekom proslave Nove godine na otvorenom hodaju u grupama i počnu vikati ako dođe do problema poput prijašnjih godina.

'Svojim trima kćerima bih rekao: ako je moguće, ne hodajte same nego u grupama. Ako počnu problemi, glasno vičite, a ako to ne pomogne zovite 110 što prije - radije previše nego premalo', kazao je za Die Welt.

Podsjetimo, proslava nove 2016. godine u Kölnu i drugim njemačkim gradovima se pretvorila u katastrofu kada su brojni stranci seksualno napastvovali okupljene žene.

Reul najavljuje da će na ulicama Nordrhein-Westfalena biti 5700 policajaca. Na većim mjestima okupljanja nosit će fluorescentnu odjeću kako bi ih se lako prepoznalo, a pripremaju se i mobilne kontaktne točke za sve koji će trebati pomoć. Najavio je i posebno izvježbano osoblje za tretman seksualno napadnutih.