Na sjeverozapadu Sirije artiljljerijski napadi se nastavljaju

14.02.2016

Artiljljerijski napadi se nastavljaju i drugi dan: SAD poziva Tursku da prekine s granatiranjem položaja sirijskih Kurda

Iz SAD-a su pozvali Tursku da prekine s masivnim granatiranjem kurdskih položaja na sjeverozapadu Sirije, u blizini grada Azaz. "Zabrinuti smo za situaciju sjeverno od Aleppa i radimo na de-eskalaciji tenzija kod svih strana. Također smo upoznati s izvještajima da se koristi artiljerijska vatra s turske strane granice te pozivamo Tursku da prekine s tim napadima", istaknuo je glasnogovornik američkog State Departmenta, John Kirby.

Podsjetimo, turska vojska započela je jučer s žestokim granatiranjem kurdskih položaja u Siriji. Izvori ističu kako turske snage gađaju i sirijsku vojsku. Prema zadnjim informacijama artiljerijski napadi i dalje traju.

Prema pojedinim izvještajima jedna od primarnih meta turskih artiljerijskih napada je sirijska zračna vojna baza Menagh koju se ovog tjedna od islamističkih militanata zauzeli Kurdi.

Značajno je da je Washington opomenuo Tursku, time - mnogi će reći 'napokon' - pokazuju kako američka politika neće tolerirati tursko ubijanje sirijskih Kurda mada ih Ankara smatra "teroristima", no SAD ih smatra možda i jedinim pravim saveznicima u Siriji.


loading...