Na prosvjedu protiv homoseksualne ideologije u Rimu se okupilo MILIJUN ljudi

prosvjed, rim, homoseksualnost, homoseksualci
... školama dok vlada želi brzo progurati prijedlog o civilnom partnerstvu.

Mnoštvo mladih, starijih i roditelja s djecom preplavilo je Rim u subotu.

Noseći transparente na kojima je pisalo "Obitelj spašava svijet" i "Zaštitimo našu djecu", prosvjednici su unatoč kiši ispunili golemi trg ispred Bazilike sv. Ivana Lateranskog, izvijestio je AFP.

Glasnogovornik talijanskoga ogranka udruge "Manif pour tous" Filipp Savaere rekao je kako su obitelji nestrpljivo očekivale upriličenje Obiteljskoga dana.

"Kad su obitelji spoznale ono što se uvodi u škole njihove djece i kakav se zakon kani usvojiti u Parlamentu, izrazile su želju: Idemo mirno i javno očitovati svoje neslaganje te iznijeti svoje prijedloge", kazao je Savarese. Naime, u Italiji je u tijeku rasprava o pitanjima prava civilnih zajednica, a tzv. nacrt "Cirinnà" zapravo želi legalizirati homoseksualne brakove.

"Usporedba s brakom, dapače izjednačivanje, drugih vrsta zajednica, koje nemaju to posebno svojstvo, koje ne podrazumijevaju rađanje djece, znači obezvrijediti ustanovu braka i nijekati njegovu potrebu u društvenom okviru. Danas se niječe važnost spolne razlike, sutra će se zanijekati dvojnost, potreba bračnoga para, a potom će se misliti da su za sklapanje braka potrebni samo ljubav i osjećaji, nakon toga da u brak mogu stupiti tri i četiri osobe, koje se mogu voljeti i slijedom toga sklopiti brak", upozorio je Savarese, te naglasio kako je Obiteljski dan zapravo velika manifestacija kojom se želi potvrditi brak kao pravna, antropološka i laika ustanova čija se važnost ne smije i ne može zanijekati.

"U školi koju pohađaju moja djeca, govori se o obitelji koju čine dva oca i dvije majke, ne pitajući dopuštenje roditelja", pobunio se Giuseppe Ripa, 41-godišnji liječnik. "To je opasno i loše", rekao je.

Italija je zadnja velika zemlja Zapadne Europe koja ne priznaje zakonski status homoseksualnim parovima, ali je ljevičarska vlada Mattea Renzija podnijela nacrt zakona o civilnom partnerstvu s ciljem da ga nasilno progura do kraja godine.

Tekst trenutačno proučava povjerenstvo Senata, gdje ga usporavaju tisuće amandmana koje je većinom podnijela stranka desnog centra Angelina Alfana, ministra unutarnjih poslova, koja je i pozvala na prosvjede.

Renzijevi partneri desnog centra skloni su uvođenju civilnog partnerstva, ali odbacuju dvije bitne odrednice njegova prijedloga: mogućnost primanja partnerove mirovine i posvojenje partnerove djece.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/Narod.hr