FOTO/VIDEO  Na prostoru međunarodne zračne luke u Donjecku: pucnjava, eksplozije i zračni napadi

ukrajina, Donjeck, sukobi u Ukrajini
Anti-vladine pobunjeničke snage ističu kako ukrajinska vojska bombardira međunarodnu zračnu luku. Ranije su primijećena najmanje tri vojna helikoptera kako se kreće u pravcu zračne luke. Pobunjenici su poslali poruku u kojoj tvrde: "Ukrajinski okupatori bombardiraju i raketiraju međunarodnu zračnu luku Donjeck. Šalju vojne zrakoplove".

Jedan od svjedoka rekao je u razgovoru za lokalni list Ostrov: "Čuo sam najmanje tri eksplozije. Helikopteri kruže nad gradom, a vojni lovci lete uokolo".

Jedan od pripadnika pobunjenika rekao je za RT: "Lovci su izgleda SU-27 ili SU-25. Nije jasno koji im je cilj. Helikopteri slijeću i uzlijeću sa zračne luke".

Snage sigurnosti iz Kijeva ističu kako se operacija bliži kraju te kako upravo eliminiraju posljednje pobunjeničke snage na prostoru zračne luke. "Protuteroristička operacija je počela s dva SU-25 zrakoplova koji su ispalili hice upozorenja prema lokaciji gdje se nalaze teroristi", rekao je Aleksej Dmitraškovski iz ukrajinskih snaga sigurnosti (SBU) u razgovoru za medije.

Uskoro se operaciji pridružuju vojni helikopteri kao i jedan MiG-29 i Mi-24. "Paramilitarne trupe su stigle i upravo čiste teritorij", rekao je Dmitraškovski te ističe kako za sada nema informacije o žrtvama.