Na granici Crne Gore i BiH zaplijenjeno pet kilograma skanka

skank
... oko pet kilograma opojne droge skank te uhitili jednu osobu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Carinske ispostave Vraćenovići i policijski službenici Odjeljenja granične sigurnosti Nikšić u subotu su oko 17.30 sati na graničnom prijelazu Vraćenovići na izlazu iz Crne Gore, postupajući na osnovu operativne informacije, kontrolirali vozilo Passat karavan hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. N. (37) iz Nikšića.

Detaljnim pregledom vozila, carinski i policijski službenici su u zadnjem dijelu vozila, ispod sjedišta u otvoru rezervoara za gorivo, pronašli i oduzeli 19 manjih PVC pakovanja sa sadržajem suhe biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne mase oko pet kilograma.

O svemu su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge, a opojna droga bit će upućena u Forenzički centar radi vještačenja, objavljeno je danas na internetskoj stranici crnogorske Uprave carina.