VIDEO  Moskva objavila video napada na 30 terorista

avio bomba
... i iz koje je lansirana raketa „zemlja-zrak" na ruski avion Su-25, priopćilo je Ministarstvo obrane Rusije.

- Prema podacima dobivenim na osnovu radijskog presretanja, u napadu je ubijeno više od 30 terorista Nusra fronta - navedeno je u priopćenju.

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je video napada u kojem su likvidirani teroristi u provinciji Idlib. Na klipu koji traje 25 sekundi, a koji je objavio televizijski kanal „Zvezda", zabilježen je trenutak napada.

Nešto ranije, Ministarstvo obrane Rusije je objavilo da je u oblasti Idliba oboren ruski avion Su-25, čiji je pilot uspio da se katapultira, ali je ubijen u borbi s teroristima.

Sjedinjene Američke Države nisu snabdijevale partnere u Siriji oružjem tipa „zemlja-zrak". Washington će analizirati informaciju o tome da je ruski avion Su-25 oboren iz pokretnog raketnog kompleksa ovog tipa, priopćio je predstavnik Pentagona Erik Pehon.

Ministarstvo obrane Rusije je priopćilo da je avion oboren iz pokretnog raketnog kompleksa. Kasnije je priopćeno da je više od 30 terorista likvidirano u grupnom napadu ruskih snaga na oblast u provinciji Idlib, koja je pod kontrolom Nusra fronta i iz koje je lansirana raketa.

Predstavnik Pentagona je naveo da su SAD usredsređene na borbu protiv DAEŠ-a zajedno s partnerima u Siriji.

- SAD nisu isporučivale partnerskim snagama u Siriji nikakvo naoružanje tipa "zemlja-zrak‘ i ne namjeravaju to da čine ni ubuduće - rekao je Pehon.