Migrant osumnjičen za silovanje i ubojstvo 14-godišnje djevojčice pobjegao u Irak

njemačka policija
... i vratio se u Irak, priopćili su njemački dužnosnici.

Policija je ranije priopćila da traga za 20-godišnjim Alijem Bašarom, ali da sumnja da je s obitelji prije nekoliko dana pobjegao u Erbil u Iraku. Kako je navela, njemu je uskraćen azil, alil da on nije deportovan.

On je, kako je prethodno objavljeno, bio osumnjičen za niz drugih prekršaja u toj oblasti u Njemačkoj, među kojima je i oružana pljačka.

Vjeruje se da je on u Njemačku stigao u listopadu 2015., na vrhuncu migrantske krize u tu zemlju i da je ulagao žalbe na odbijanje njegovog zahtjeva za azil.

Policija je ranije priopćila da je uhitila drugog osumnjičenog, 35-ogodišnjeg državljanina Turske, ali ga je danas pustila nakon što su se pojavili "novi dokazi", koji ga oslobađaju optužbi.

Tužiteljstvo je prethodno priopćilo da su dvojica muškaraca, 20-godišnji Iračanin i 35-godišnji Turčin koji su živjeli u tom gradu čekajući odobrenje za azil, optuženi za silovanje i ubojstvo djevojčice, u noći kada je nestala.

Iako je žrtva Suzana Feldman bila Židovka, Centralno vijeće Židova u Njemačkoj upozorio da se tom zločinu ne pripisuju antisemitski motivi.

Nestanak tinejdžerke prijavljen je 22. svibnja, a u srijedu je pronađena mrtva u šumovitom području, u blizini šina, navela je policija.

Policija je u nedelju priopćila da je 14-godišnji dječak, izbjeglica, došao u stanicu u Visbadenu i rekao da je djevojčica ubijena i silovana, a zatim imenovao Iračanina kao mogućeg počinitelja.

Ranija ubojstva koja su počinili tražitelji azila u Njemačkoj, izazvala su tenzije zbog priliva više od milijun migranata u 2015. i 2016. godini, što je pitanje koje je krajnje desničarskoj stranci Alternativa za Nemačku (AfD) pomoglo da uđe u parlament na prošlogodišnjim izborima.