Marković: Crna Gora pouzdana investicijska destinacija

Duško Marković, Crna Gora zemlja, konferencija

Predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković izjavio je u srijedu u Londonu kako je Crna Gora od obnove neovisnosti 2006. napravila krupne iskorake u svom ukupnom društveno-ekonomskom razvoju te učvrstila poziciju ekonomski najrazvijenije zemlje zapadnog Balkana i potpuno sigurne zemlje, zasnovane prvenstveno na jedinstvenom multikonfesionalnom i multietničkom skladu.

Crnogorski premijer kazao je to na XIII. globalnoj konferenciji o državljanstvu u Londonu predstavljajući dostignuća Vlade Crne Gore te njezine ekonomske i političke prioritete, naglasivši pritom kako Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima te da je njezina vanjska politika usklađena s vanjskom i sigurnosnom politikom EU te da je ta zemlja sasvim sigurno sljedeća članica Europske unije.

U okviru predstavljanja stranih investicija Marković je naglasio da Crna Gora izuzetan rast bilježi nakon ulaska u NATO.

"Od trenutka našeg članstva u NATO-u bilježimo rast investicija iz zemalja članica Saveza za 64 posto", rekao je Marković i pritom spomenuo smanjenje stope nezaposlenosti u zemlji od oko 8 posto te crnogorski turizam koji, kazao je, ruši rekorde kako po broju turista tako i po broju noćenja i prihoda.

Podsjetio je i na ulaganja u Sjevernu regiju i autocestu, te predstojeći izbor strateškog partnera za crnogorske aerodrome, objavila je Vlada Crne Gore.