Marin Le Pen ima novi moto: 'Birajte Francusku'

Marine Le Pen, čelnica francuskog Nacionalnog fronta, EU stranke krajnje desnice, EU i Ukrajina, EU i Rusija, Marine Le Pen, Macron, Francuska kandidatkinja za predsjednicu
Francuska kandidatkinja za predsjednicu Marin Le Pen ima novi moto: "Birajte Francusku", a i prilagodila je retoriku kako bi dospjela do šire publike. Ako je suditi prema zadnjim anketama, taj potez se pozitivno odrazio po njenu popularnost jer joj potpora nastavlja rasti, dok se njenom protukandidatu, Emmanuelu Macronu, potpora sve više smanjuje. Štoviše, potpora za Macrona od nedjelje pala je za čak 6%, prema rezultatima ankete organizacije Pollster Harris Interactive.

"Državu koju želi gospodin Macron više nije Francuska - to je samo prostor, pustoš, soba za trgovinu u kojoj postoje samo potrošači i proizvođači", poručila je Marine Le Pen.

Potpora joj vjerojatno raste i zbog činjenice da je odabrala Nicolasa Duponta-Aignana za svog premijera, ukoliko pobijedi na izborima - naime, percepcija je da on, iako je euroskeptik, ima manje radikalne stavove od nje, a pojedinim biračima će se to dopasti.

Ankete i dalje daju solidnu prednost Macronu - 60% naprama 40%, no, ta potpora je prije svega nekoliko dana iznosila 67% naprama 33%. Do izbora je ostalo još 5 dugih dana i mnogima je već sada jasno da su, ukoliko se ovaj trend nastavi, šanse za pobjedu Le Pen iz dana u dan sve veće.