Makedonija: Uhićeno 20 radikalnih islamista, osumnjičenih za peterostruko ubojsvo

Uhićeni su Albanci iz Aračinova i još nekoliko sela u okolini Skoplja, kao i jedna žena, privedena u hotelu u kumanovskom selu Lipkovo. Uhićeni su pripadnici grupa radikalnih islamista, a, navodno, su i ratovali na strani talibana u Afganistanu i Pakistanu.

Ministar unutarnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska rekla je da je kod uhićenih pronađeno oružje, ali da će tek nakon analiza stručnjaka biti poznato je li korišteno u petostrukom ubojstvu.

Objašnjavajući motive zločina, ona je navela da je ova grupa radikalnih islamista nasumice izabrala žrtve u namjeri da unese strah i nesigurnost među građane Makedonije i podigne međunacionalne tenzije.

Makedonski specijalci počeli su rano jutros uhićenja u Aračinovu, Jaja Paši i Šutki, kao i u kumanovskom selu Lipkovo. U akciji nazvanoj Monstrum sudjelovalo je oko 800 policajaca. Makedonski specijalci i dalje patroliraju Aračinovom.

Tijela petorice Makedonaca pronađena su 12. travnja uvečer, kod Železarskih jezera, u blizini mjesta Smiljkovci, nedaleko od Skoplja.

Srna