Krvavi pohod pripadnika Islamske države

irak, ISIL, masovna ubojstva, Tikrit, irak, UN i Irak, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, irak, masovna ubojstva, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, masovne grobnice, Sirija, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, ratni zločin, masovna ubojstva, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a
Džihadisti Islamske države u drevnom su sirijskom gradu Palmiri ubili najmanje 400 ljudi, većinom žena i djece, izvijestila je u nedjelju sirijska državna televizija.

Oporbeni aktivisti na društvenim mrežama pišu da se na ulicama grada, otkad su ga u srijedu zauzeli ekstremisti, mogu vidjeti stotine tijela.

Pripadnici IS-a prošle su godine na području Iraka i Sirije osnovali kalifat, a u Palmiru su ušli pješice, nakon prodora u grad sa sjeverne strane. Antički grad na UNESCO-vu je popisu svjetske kulturne baštine

Sirijske provladine milicije su prije ulaska u grad pripadnika IS-a evakuirale stanovništvo. Ravnatelj zavoda za sirijsko antičko blago rekao je da su stotine kipova uklonjene kako bi se zaštitile od razaranja, no strahuje se za gradski muzej i za velike spomenike.

Hina