Kijev: Nema mira ni nakon dogovora, prosvjednici pucaju na policiju!

Kijev, Barack Obama, Vladimir Putin, Putin, Ukrajinska služba sigurnosti, Viktor Janukovič, ukrajina, ukrajinske snage reda, ukrajina, bjesni rat, proruski separatisti, EU i Ukrajina, Rusija, EU i Rusija

"Pucaju na policajca. Nema izvješća da li je neko ozliijeđen. Oni pokušavaju da se probiju do parlamenta", naveo je Sergej Burlakov, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova, a prenosi Interfaks.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova je u petak optužilo antivladine demonstrante, koji su se okupili na Trgu neovisnosti u Kijevu, da su pucali na policijske službenike dok su bili na putu za okupljanje pred ukrajinskim parlamentom.

"Demonstranti su otvorili vatru na policijske službenike i pokušali su proći kroz barikade do Verhovne Rade", navodi se u priopćenju, dodajući da je incident počeo u 10:15 sati po lokalnom vremenu", prenio je AFP.

Najmanje 77 osoba je poginulo u sukobima demonstranata i pripadnika sigurnosnih snaga u Kijevu, priopćilo je danas ukrajinsko Ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo je u priopćenju navelo da je 577 osoba ozlijeđeno, od kojih je 369 zadržano u bolnici.

Oko 130 pripadnika sigurnosnih snaga je ranjeno iz vatrenog oružja u posljednja tri dana.