'Kapetan Dragan' se neće izvući

kapetan dragan, kapetan dragan vasiljković, Daniel Snedden, ratni zločinac, kapetan dragan, kapetan dragan vasiljković, ratni zločin, ratni zločinac, izručenje, kapetan dragan vasiljković, ratni zločini, ratni zločinac, Australija, izručenje, kapetan dragan vasiljković, izručenje, Srbijanski ministar pravosuđa, Nikola Selaković, kapetan dragan, Dragan Vasiljković, ratni zločinac
Kako je objavljeno na portalu SBS-a taj proces mogao biti biti prvi što ga je Australija pokrenula za ratne zločina u posljednih dvadeset godina. Na optuženičkoj klupi trabao bi se naći upravo Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koji je u Australiji živio pod imenom Daniel Snedden

» Australija razmišlja o pokretanju postupka protiv kapetana Dragana Vasiljkovića ukoliko propadne njegovo izručenje Hrvatskoj koja ga traži zbog ratnog zločina počinjenog na području Knina, Benkovca i Gine tijekom 1991. i 1992. godine.

Kako je objavljeno na portalu SBS-a taj proces mogao biti biti prvi što ga je Australija pokrenula za ratne zločina u posljednih dvadeset godina. Na optuženičkoj klupi trabao bi se naći upravo Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koji je u Australiji živio pod imenom Daniel Snedden. Hrvatska od siječnja 2005. godine, kada je uhićen u Perthu, pokušava ishoditi njegovo izručenje.

Sada je australski glavni državni odvjetnik zatražio objašnjenje može li preuzeti progon protiv kapetana Dragana, kako bi postupak protiv njega bio konačno proveden. Učinjeno je to upravo nakon višestrukog odgađanja izručenja. SBS je na osnovu Zakona o pravu na pristup informacijama pribavio dokumentaciju iz koje proizlazi da je glavni tužitelj zatražio tumačenje svog odjela za međunarodno pravo o mogućnosti procesuiranja Daniela Sneddena u Australiji.

novilist.hr