Kanadska policija lovi čovjeka nakon ubojstva tri policajca

crna kronika, teška prometna nesreća, Batajnica, pogibja, kriminalci, presuda, Zijad Turković, Australija, Policija u Queenslandu,  Sydney grad, Francuska, čedomorstvo
Policija je rekla kako traga za Justinom Bourqueom (24) i pozvala stanovnike da ostanu u svojim kućama i zaključaju vrata.

"Tri policajca su ubijena", rekao je glasnogovornik kanadske policije (RCMP) Paul Greene u priopćenju putem emaila. "Dvojica policajaca su smještena u bolnicu s ozljedama za koje se vjeruje da nisu opasne po život. Strijelac je i dalje na slobodi."

Moncton je grad od oko 70.000 stanovnika i smješten je u istočnoj kanadskoj pokrajini New Brunswick. Masovne pucnjave su relativno rijetke u Kanadi koja ima strože zakone o posjedovanju oružja nego Sjedinjene Države.

Lokalni mediji objavili su fotografiju muškarca u kamuflažnoj odjeći i s crnom vrpcom oko glave kako nosi pušku.

U intervjuu za CBC News Greene je rekao da su policajci ustrijeljeni rano navečer nakon što su reagirali na izvješća o muškarcu u kamuflažnoj odjeći koji nosi vatreno oružje.

Posljednje masovno ubojstvo kanadskih policajaca dogodilo se u Mayerthorpu u Alberti 2005. kada je naoružani muškarac ubio četiri pripadnika kanadske policije.

izvor: Hina