FOTO/VIDEO  Izraelske snage izvele su danas pokolj palestinskih prosvjednika

palestina
Palestinsko-izraelski sukob ponovno je u fokusu i ponovno na najtragičniji način - izraelske snage izvele su danas pokolj palestinskih prosvjednika na isti način koji bi u nekoj drugoj zemlji regije možda doveo do međunarodne vojne intervencije protiv takve agresije protiv ljudi i ljudskih prava. No, Izrael svojim potezima još jednom pokazuje cijelom svijetu da za njega vrijede neka druga pravila.

Međunarodne organizacije za ljudska prava u zadnje vrijeme su se malo ohrabrile pa je tako i Amnesty International napade izraelskih snaga na palestinske prosvjednike tijekom zadnjih mjesec dana nazvao "ubilačkim pohodom". No, sve to neće imati velikog utjecaja dok Izrael bude uživao toliku potporu najveće svjetske sile koja je danas ponosno prebacila svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jeruzalem znajući da je to dolijevanje benzina na vatru.

Strašne vijesti pristižu još od jutarnjih sati - u vrijeme pisanja ovog teksta izraelske snage ubile su najmanje 52 palestinska prosvjednika, ranili i ozlijedili ih više od 2,400.

Ono što se događalo zadnjih tjedana bilo je također za maksimalnu osudu - ubijanje nenaoružanih prosvjednika pa čak i novinara, no ovo što se danas desilo jednostavno rečeno je ZLOČIN protiv čovječnosti .