Izraelska vojska izvela je napad na položaj sirijske vojske

izrael, Mete izraelskog napada, deset sirijskih vojnika, Sirijska vojska, stožeri sirijske vojske, lansirne rampe, u pojasu Gaze, palestinske oružane skupine, izraelski vojnici, izrael, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, Gaza, palestina, Hamas, izrael, Ban ki-Moon, broj mrtvih raste, glavni tajnik UN-a, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, sirijski državni mediji, Damask, Sirija, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, na okupiranoj Golanskoj visoravni, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, iran, saudijska arabija, izraelsko ratno zrakoplovstvo, izrael, palestina, izraelsko ratno zrakoplovstvo, Mete izraelskog napada, Sirija
Granate nisu ni pale na prostor kojeg Izrael drži pod okupacijom, već u tampon zonu između sirijskog dijela Golanske visoravni i dijela koji je pod izraelskom okupacijom.

Nadalje, izraelska vojska navodi kako su granate vjerojatno ispaljene u sklopu obračuna između sirijske vojske i militanata, no unatoč tome odlučili su izvesti napade na sirijsku vojsku.
Bitno je istaknuti kako do incidenta dolazi u trenutku kada je sirijska vojska ostvarila veliku pobjedu u obližnjoj provinciji Deraa gdje su militanti kapitulirali.

No, nakon pobjede u provinciji Deraa ofenziva se odmah nastavlja i na prostoru susjedne provincije Quneitra, a ona pak graniči s izraelskim teritorijem. Imajući to u vidu ovaj izraelski napad svakako se može protumačiti kao upozorenje sirijskoj vojsci. Naime, Izrael je jučer upozorio Siriju, ali i Rusiju, kako neće tolerirati "režimske" snage na svojoj granici. Zanimljivo je pritom spomenuti kako u jednoj enklavi na granici s Izraelom kontrolu još uvijek drži ISIL, no po ovom ispada da su ISIL-ovi teroristi "manje zlo" od sirijske vojske ili "režimskih snaga" kako ih Izrael naziva.

U svakom slučaju, nakon pobjede u provinciji Deraa gotovo je sigurno da će se ofenziva sirijske vojske nastaviti i u provinciji Quneitra, štoviše, sukobi s militantima tamo već traju.