Izrael noćas izveo 12 zračnih udara

izrael, Mete izraelskog napada, deset sirijskih vojnika, Sirijska vojska, stožeri sirijske vojske, lansirne rampe, u pojasu Gaze, palestinske oružane skupine, izraelski vojnici, izrael, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, Gaza, palestina, Hamas, izrael, Ban ki-Moon, broj mrtvih raste, glavni tajnik UN-a, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, sirijski državni mediji, Damask, Sirija, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, na okupiranoj Golanskoj visoravni, izrael, izraelsko ratno zrakoplovstvo, iran, saudijska arabija, izraelsko ratno zrakoplovstvo, izrael, palestina, izraelsko ratno zrakoplovstvo, Mete izraelskog napada, Sirija
Sjever i jug palestinske enklave u pojasu Gaze našli su se na meti udara u kojima je dvoje ljudi u Gazi lakše ranjeno te pričinjena materijalna šteta, doznaje se iz ministarstva unutarnjih poslova Hamasove vlade, dok izraelski izvori navode da je zrakoplovstvo tijekom noći napalo više »mjesta s kojih se pokreću terorističke aktivnosti«.

Udari su poduzeti nakon što su u petak i subotu palestinske oružane skupine iz Gaze ispalile 12 projektila te je u subotu navečer tako izazvan požar tvornice boje u Sderotu na jugu Izraela, no nije bilo žrtava.

U posljednja dva tjedna 25 projektila ispaljeno je iz pojasa Gaze, navode izvori iz izraelske vojske, nakon čega su slijedili noćni napadi odmazde izraelskog zrakoplovstva.

Napetosti između dviju strana na granici pojasa Gaze i Izraela porasle su nakon što su 12. lipnja oteta trojica izraelskih mladića na jugu okupirane Zapadne obale, nakon čega je izraelska vojska pokrenula opsežnu akciju potrage.

Na Zapadnoj obali izraelski vojnici ubili su pet Palestinaca od početka operacije potrage za otetim mladićima a više od 400 Palestinaca, većinom članova pokreta Hamas, uhićeno je.

Hina