Ispovijest muškarca koji je izgubio suprugu zbog postporođajne depresije

postporođajna depresija

Charlotte Masterson, njen partner Aaron Harbertson i njihov simpatični sin Hugo bili su primjer savršene obitelji. Iza kamere i nasmiješenih fotografija, Charlotte se borila s postporođajnom depresijom.

U lipnju 2019. izgubila je bitku, ostavivši za sobom kameru punu sretnih uspomena, shrvanog partnera i malog dječaka koji ju je volio više od svega, prenosi portal MumCentral.

Aaron je tragičnu vijest objavio na društvenim mrežama te objasnio da je Charlotte preminula nakon "duge borbe s postporođajnom depresijom i alkoholizmom".
"Charlotte, ti si ljubav mog života i pružila si mi najveći mogući dar, prelijepog dječačića. Progonit će me cijeli život kako je od čiste sreće i ljubavi na ovoj fotografiji došlo do ovoga danas. Obećavam da ću Huga odgojiti u gospodina, što si i željela da postane, svaki dan ću mu pričati priče o tome koliko si bila ljubazna, brižna i lijepa, i dat ću mu tvoj zaručnički prsten kad pronađe ljubav svog života", napisao je u emotivnoj objavi shrvani Aaron.

Aaron je sve žene i njihove partnere upozorio koliko postporođajna depresija može biti opaka.

"Molim vas da ozbiljno shvatite postporođajnu depresiju, svakako potražite pomoć rano i što je više moguće socijalizirajte se s drugim majkama i bebama. Ne dopustite da depresija uništi vašu obitelj kao što je i moju. Partneri, pazite na njih i pazite na sve rane simptome. Što se ranije primijete, to je manja vjerojatnost da će se pretvoriti u nešto kobno. Nemojte iznevjeriti svog partnera kao što sam ja iznevjerio Charlotte", nastavio je.

Smrt mlade majke Charlotte tragičan je podsjetnik koliko je važno imati kontrolu nad psihičkim zdravljem, posebno nakon rođenja djeteta.
Za jednu od sedam mama, trudnoća i novo majčinstvo donose niz neželjenih osjećaja i neobjašnjive tjeskobe, straha, krivnje, bijesa i tuge.

Zbog tih osjećaja žene se mogu osjećati isključeno, kao da propadaju i ne zaslužuju biti majke. U nekim rijetkim slučajevima žene mogu osjetiti da je jedini način da se bol zaustavi da sve ostave iza sebe.